kkk
    ЗА ТАЙДЗИ     ЗА ТИХОМИР ТОДОРОВ     ОБУЧЕНИЕ     КЛАСОВЕ     СЕМИНАРИ     НОВИНИ     ВИДЕО     ГАЛЕРИИ     ВРЪЗКИ     ФОРУМ     КОНТАКТИ    

 

НОВИНИ
СТАРОЗАГОРЕЦ УДОСТОЕН СЪС "ЗЛАТЕН ОРЕЛ"

Тихомир Тодоров, Директор и главен инструктор на Асоциирано училище по Тайдзицюан на семейство Ян в България, покри успешно инструкторска степен от трети ранг «Златен орел». Това е най-високата степен в България покривана по стандартите на Международната асоцияция по Тайдзицюан на семейство Ян. Един от учениците му, Иван Колев, успя да покрие първо ниво «Бронзов орел». Така България вече има световнопризнато асоциирано училище по стандартите на Международната асоцияция и инструктори, с официални степени, издадени от семейство Ян, удостоверени с диплом и медал.

...
 
ТАЙДЗИЦЮАН ЗАБАВЯ СТАРЕЕНЕТО

Разговор на Дима Тонева журналист от НБП с
Тихомир Тодоров, ученик на грандмайстор Ян Джун:

Тай Чи Чуан Ян стил е традиционно китайско "вътрешно" бойно изкуство, създадено от легендарната китайска фамилия Ян, чийто пазител в момента е грандмайстор Ян Джун. Основно изискване за тренировката по Тай Чи Чуан е запазване на пълно физическо и психическо равновесие в условията на спокойна умствена концентрация. Това е основа за развитие и самоусъвършенстване на личността. Тай Чи Чуан е път към равновесие на живота на практикуващия, чрез разбиране на мястото и ролята му в заобикалящият го свят. Тайдзицюан е насочено към вътрешната медитативна практика в движението.

...
 
МОДЕРНИЯТ НАЧИН НА ЖИВОТ С „ТАЙ - ЧИ”

Стара Загора, 2009г.

Разговор с Тихомир Тодоров (ученик на Грандмайстор Ян Джун) и Дима Тонева (журналист в-к „НБП”)

Д.Т: Г-н Тодоров, какво е Тай Чи Чуан Ян стил? (на кит. Тайдзицюан)

Тай Чи Чуан Ян стил е традиционно китайско "вътрешно" бойно изкуство, създадено от легендарната китайска фамилия Ян, чийто пазител в момента е моят учител Грандмайстор Ян Джун.


Запазването на пълно физическо и психическо равновесие в условията на спокойна умствена концентрация е основно изискване за тренировката по Тай Чи Чуан .Това е основа за развитие и самоусъвършенстване на личността. Тай Чи Чуан е път към равновесие на живота на практикуващия, чрез разбиране на мястото и ролята му в заобикалящият го свят. Тайдзицюан  е насочено към вътрешната медитативна практика в движението.

Системното практикуване на Тай Чи Чуан води до общо укрепване на имунната система, подобряване на обмяната на веществата и лечение на редица заболявания. Наред с това Тайдзицюан забавя стареенето.


Ефективността на Тай Чи Чуан като система за самозащита е изключително висока. Акцентът се поставя върху неутрализиране на противника без използването на груба физическа сила.

...
 
ГРАНД МАЙСТОР ЯН ДЖУН: ТАЙДЗИЦЮАН ЯН СТИЛ ПРИВЛИЧА МЛАДИТЕ

Роден през 1968 г. в китайс­кия град Тайюан, Гранд Майс­тор Ян Джун е пето поколение потомък на създателите на Ян стил – най-практикувания стил на Тайдзицюан (Юмрукът на ве­ликия предел). Гранд Майстор Ян Джун започва занимания с Гайдзицюан на петгодишна въз­раст с дядо си Ян Джън Дуо. През 1998 г. създава Между­народната асоциация по Тайдзицюан на семейство Ян, в която до днес е на поста президент. През 1999 г. той и съпругата му Фанг Хонг се местят в САЩ, Сиатъл, където открива собствено училище. Гранд Майстор Ян Джун е първият член на семейство Ян, който живее извън Китай.
...
 
<<  1 2 3 4 5 6 7  >  >>

13 - 16 25