kkk
    ЗА ТАЙДЗИ     ЗА ТИХОМИР ТОДОРОВ     ОБУЧЕНИЕ     КЛАСОВЕ     СЕМИНАРИ     НОВИНИ     ВИДЕО     ГАЛЕРИИ     ВРЪЗКИ     ФОРУМ     КОНТАКТИ    

 

НОВИНИ
Може ли сабята да пази от болести?
sabya.jpg
 
СТАРОЗАГОРЦИ СЕ ОБУЧАВАХА В БОЙНОТО ИЗКУСТВО НА ИМПЕРАТОРА

Членовете на „Присъединеното училище по Тайдзицюан на семейство Ян в Стара Загора“ се завърнаха от седемдневен семинар с Гранд Майстор Ян Джун (5 – та генерация от семейство Ян, пазител на известното бойно изкуство Тайдзицюан). Обучението се провежда за 3 – та поредна година в България. Тази година то бе от 9 до 16 май 2012 г. в град Бургас. В обучението взеха участие практикуващи от Стара Загора, Пловдив, Бургас, София, Казанлък.

Практикуващите имаха възможност да изучат тънкостите на бойните  техники, преподавани някога единствено на китайското императорско семейство. Гранд Майстор Ян Джун, със своята изтънченост и виртуозност в техниките на сабята, успя да завладее интереса на практикуващите. Това древно оръжие в наши дни се използва за превенция от болести и развитие на координацията и паметта. Последният ден от обучението, практикуващите усъвършенстваха бойните си умения в древната фамилна техника на Бутащите ръце. Вечерите преминаваха в разглеждане на Несебър, Слънчев бряг, Созопол и Бургас, където всички участници имаха възможност да задават десетки въпроси на Гранд Майстор Ян Джун, свързани с историята, философията, културата на Китай и древното бойно изкуство Тайдзицюан.

„Всичко това съвпадна с 18 – годишнината на нашата организация, създадена на 17 май 1994 г.“, сподели Тихомир Тодоров, директор и инструктор 3 ранг към Международната асоциация по Тайдзицюан на семейство Ян (IYFTCCA). По случай успешното обучение и рождения ден на организацията е планирано шумно парти за всички членове и фенове. Предстоят пътувания и обучения в Китай, Хърватска , Италия и САЩ, като по този начин все повече ще се повишават стандартите на Тайдзицюан на семейство Ян в България.

 

IMG_6684.JPG
 

 

 
Oбучение в майсторските техники на Тайдзицюан от семейство Ян
От поредното обучение в майсторските техники на Тайдзицюан от семейство Ян, този път в Рим, се завърна Тихомир Тодоров миналата седмица. Обучението е било своеобразно гостуване в дома на Майстор Клаудио Мингарини в град Терни и "Ян Ченфу" - центърът по Тайдзицюан Ян стил в Рим, както и в Присъединеното училище на сертифицираният инструктор Анна Синискалко също в Рим.
 
...
 
ИНТЕРВЮ НА БОРИС КРЪСТЕВ С ТИХОМИР ТОДОРОВ ЗА ЕФЕКТИТЕ НА ТАЙДЗИЦЮАН
Стара Загора, 5 октомври 2010 година

ГЪВКАВОСТТА НА ДЕТЕ, СИЛАТА НА ДЪРВОСЕКАЧ И СПОКОЙСТВИЕТО НА МЪДРЕЦ

Тихомир Тодоров е ученик на Гранд майстор Ян Джун, пета генерация от семейство Ян, пазител на Тай Дзи Цюан, от семейство Ян.

Тай Дзи Цюан (Юмрукът на великия предел) е един от многото стилове на китайските бойни изкуства Кунг – Фу/ Ушу. Тай Дзи Цюан печели все повече почитатели, не само заради ефетивността си като система за самотбрана, но и най – вече заради добрите лечебни и профикактични ефекти при неговото практикуване. Тай Дзи Цюан представлява феноменалното проявление на всеобщите принципи на Дао. В този смисъл Тай Дзи Цюан е един от практическите пътища, чрез които човек може да постигне както хармония вътре в себе си, така и с външния свят – няма агресия и напрежение. Един от основните постолати е, че силата на агресията трябва да бъде неутрализирана и обърната срещу самия агресор. Като система Тай Дзи Цюан се състои от изучаване на форми (поредица от точно фиксирани, последователно изпълнявани техники), упражнения с партньор, медитативни упражнения и бойни приложения – удари с юмрук, лакти, длани, колене, ключове на ставите, хвърления и ритници. Упражняването на формата се изпълнява много бавно, без напрежение, по този начин практикуващите развиват по – голяма прецизност и бързина.

...
 
<<  1 2 3 4 5 6 7  >  >>

9 - 12 25