БИОГРАФИЯ

  Започнах да тренирам бокс през 1986г. в град Ярославъл, централна Русия, където по това време живеех с родителите си. По-късно, след завръщането си в България, през 1988г. започнах да изучавам Ян стил на Тайдзичюен (по школата на грандмайстор Уйлям С.С. Чен от Ню Йорк) от Андреян Каравастев. По-късно, като негов личен ученик започнах да изучавам Тайдзичюен от семейство Чен, както и Син И Чюен (Боксът на насочената воля). През 1992г. станах ученик на д-р Дориян Александров (който е учител на Андреян Каравастев) и с негова помощ задълбочих познанията си в невероятния свят на Кунг-Фу, а именно във вътрешните стиловете - Тайдзичюен и Син И Чюен. Това постепенно промени живота ми. Успоредно с това, от двамата си учители съм изучавал Багуаджан, Чин На, Джит Кун До и Южен Шаолин.

След преместването на Андреян Каравастев в САЩ започнах обучението си по Тайдзичюен на Семейство Ян с Георги Деничин (Стар Ян стил от Тайван).

От 2005г. започнах обучението си в Тайдзичюен на Семейство Ян от Гранд майстор Ян Дзюн (Пета генерация от семейство Ян, Шесто поколение и сегашен пазител на стила).

 От преди това накратко:

Също така притежавам инструкторска майсторска степен Шъфу в Син И Чюен (Бокс на насочената воля). 


През 2005г. посетих за пръв път манастира Шаолин в провинция Хенан. През същата година станах сребърен медалист от 3-ти Международен турнир по Тайдзичюен в град Джаодзоу, провинция Хенан, Китай.
 
Бил съм многократен медалист от различни шампионати по УШУ/Кунг-Фу и в България.

От 2000г. до 2006г. бях заместник-председател и един от главните учредители на Българската фереция по УШУ. Също така съм дългогодишен съдия по УШУ/Кунг-Фу и автор на редица статии и две книги.

През 2003г. преминах специално обучение за инструктиори по Джибенгонг Туи Фа / Jibengong Tui Fa с професор доктор Ли Чаолин - национален трениор и съдия от Китайската народна република.

                                 
От 2006 г. следвам грандмайстор Ян Дзюн (Пета генерация от семейство Ян, шесто поколение и сегашният пазител на стила).
 
След падане на визовия режим за България през 2007г. веднага станах член на Международната Асоциация по Ян стил на Тайдзичюен, която днес се нарича Тайдзичюен на семейство Ян със седалище Сиатъл САЩ.
 ​
През 2020г. завърших Академията за инструктори на семейство Ян в Рим, Италия под личното ръководство на майстор Клаудио Мингарини - личен учиник на грандмайстор Ян Дзюн от първа генерация и главен технически инструктор за Италия. От 2019г., към настоящия момент, специализирам в Национална Спортна Академия (НСА), София, специалност "Треньор по УШУ".

От 2010г., традиционно, почти всяка година, в различни градове на България, грандмайстор Ян Дзюн провежда ежегодни семинарни практически обучения по Тайдзичюан на семейство Ян с оръжия и без оръжия.

През 2012г. посетих за втори път манастира Шаолин в провинция Хенан. През същата година участвах в различни обучения в Китай.

  
През 2019г. в Италия, Рим защитих успешно степен 4-Ранг (Бронзов тигър) към Международната асоциация по Тайдзичюен на семейство Ян.

През 2020г. станах Сертифициран инструктор към Международната асоциация по Тайдзичюен на семейство Ян.
 

През август 2015г., от САЩ, пристигна моят първи учител майстор Андреан Каравастев и проведе практически семинар по Тайдзичюен в Стара Загора,България, където бях удостоен и ми беше присъдена 4-та инструкторска степен майстор Лао Шъ (Почитаеми учител). За мен това беше голяма чест, защото съм отраснал при този достоен мъж от дете.
 
През август 2015г. на официална церемония в град Тейюан, провинция Шанси, КНР, бях осиновен от грандмайстор Ян Дзюн и неговата съпруга, майстор Фан Хонг, и приет за техен личен ученик и пазител на традицията на семейство Ян на Тайдзичюен.

През 2019г. на 30 март на Националното първенство по Кунг Фу и Уинг Чун в гр. Пловдив се класирах на първо място със златен медел в дисциплина Тайдзичюен мъже. Спечелих също така сребен медал в Меч на Тайдзи и Бронзов в Сабя на Тайдзи.


През 2019г. на 26 май на първата Световна купа по Тайдзичйен по Ян стил в гр. Силвино, се класирах на първо място със златен медел в дисциплина Тайдзичюен сабя. Със сребен медал в Меч на Тайдзи и Бронзов на Тайдзи във форма без оръжие.

Също така бях един от основните деятели за провеждането на Третия Международен симпозиум по Тайдзичюен, който се проведе от 25 май до 29 май 2019г. в  Селвино, Италия, където имах честта да уча директно от пазителите на шестте фамилни стила на Тайдзичюен. 


​​В момента, в качеството си на Директор на училището по Тайдзичюен на семейство Ян в България, и ученик на грандмайстор Ян Дзюн, помагам за развитието на Тайдзичюен (Тай Чи Чуан) в България чрез месечни обучения, преподавателски курсове на различни нива, частни уроци, лекции, семинари, демонстрации и телевизионни предавания.


Освен бойните изкуства Тихомир Тодоров е бакалавър по Икономика, Магистар по Психология, Инженер Магистър по Автомобилна електроника и в момента специализира за Треньор по УШУ към Националната Спортна Академия в София. Работи в сферата на иновациите в електромобилите и бизнес консултирането.

© 2020 Solo Capital Ltd.

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now